top of page

Sociálně právní poradna KONTAKT

„Stalo se nám i to, že někdo volal s něčím, co jsme opravdu nevěděli. I v takovém případě si ale zapíšeme telefon, informaci zjistíme a zavoláme nazpátek. Vždy zjistíme minimálně to, kde jinde by mohli odpověď poskytnout.“


Sociálně právní poradna KONTAKT sehrává velice důležitou středovou úlohu v propojování všech pracovišť Centra sociálních služeb Praha. Je rozcestníkem, který pomáhá klientům orientovat se v často složitém systému sociálních služeb.


KONTAKT poskytuje klientům odborné sociální poradenství v otázkách bydlení, zaměstnání a financí. Konkrétně zde například pomáhají s vyřízením dokladů, dávek sociálního zabezpečení, vyplněním formulářů a žádostí, hledáním bydlení a práce či s nasměrováním na další vhodné služby. V případě potřeby mohou pracovnice poradny klienty doprovodit na úřad či do následné služby a pomoci jim s jednáním na místě. V týmu pracovníků Kontaktu jsou jak sociální pracovnice, tak právničky poskytující právní rady a dluhové poradenství.


„Měli jsme například klienta, kterému přišel dopis z ministerstva, kterému nerozuměl... Jiný klient je těžký dyslektik a potřebuje pomoc s vyřizováním různých záležitostí. Někteří klienti nejsou schopni sami si poradit, jiní jsou normálně soběstační, ale zasáhla je třeba těžká nemoc a potřebují mít pocit, že v tom nejsou sami,“ jmenuje jedna ze zde působících sociálních pracovnic různé důvody, proč lidé pomoc KONTAKTU vyhledávají.


Pro své současné i potenciální klienty Sociálně právní poradna KONTAKT chystá také novinku. Už brzy se s pracovníky bude možné spojit i přes online chat nebo infolinku. Tyto nástroje v budoucnu pomohou informace a jednotlivé služby ještě více přiblížit všem potřebným a zprůhlednit tak celý systém sociálních služeb v Praze. Tak pozorně sledujte novinky!


Znáte někoho, komu by se pomoc Sociálně právní poradny KONTAKT mohla hodit, nebo jen chcete informace o ní šířit dál? Budeme rádi za každé sdílení.


bottom of page