top of page

Sociální zaměstnanostní programy představují klíčový nástroj v boji proti sociálnímu vyloučení a bezdomovectví

Jsme hluboce přesvědčeni, že naše sociální zaměstnanostní programy představují klíčový nástroj v boji proti sociálnímu vyloučení a bezdomovectví. Tyto programy nejenže poskytují pracovní příležitosti lidem, kteří čelí sociálnímu vyloučení, ale také jim zajišťují sociální podporu a odborné zaškolení. Tímto způsobem jim programy pomáhají získat dovednosti, sebevědomí a stabilitu, které jsou nezbytné pro jejich vstup na trh práce a budování lepší budoucnosti. 


Lidé začlenění do sociálních zaměstnanostních programů pomáhají udržovat pořádek zejména v lokalitách, kde dochází ke zvýšené produkci odpadu, neboť se zde zdržuje větší množství osob bez domova. 



Jednou týdně probíhají úklidové práce například v okolí Krizového centra RIAPS, které poskytuje krizovou intervenci a psychologickou pomoc lidem v náročných životních situacích. Pořádek zde zajišťují dva úklidoví pracovníci. Věříme, že i čistota prostředí přispívá k duševní pohodě.



Pravidelný úklid (od pondělí do pátku) v počtu dvou pracovníků probíhá také ve venkovních prostorách Nádraží Holešovice a jeho přilehlých pozemků. Velký úklid v počtu šesti pracovníků zde probíhá většinou jednou měsíčně.



bottom of page